A couple of thougths.

Jag insåg nyss att Januari är över ikväll. Första månaden på 2010. Bara elva kvar. Himlans vad fort allt går!
Gårdagskvällen blev riktigt lyckad. Filmen var bra men umgänget bättre.

Dessutom är läxorna så gott som klara nu och ikväll åker jag till staden för att träna, bo och träffa syster. Veckan ser också ut att bli toppen. Skidresa med skolan på onsdag, så kan det bli så mycket bättre?
John Mayer - Who says
(länk)

Close your eyes and send a whish.

Jag har faktiskt varit duktig och pluggat hela förmiddagen. Antar däremot att jag har lika mycket kvar om inte mer. Men man får offra sig. Belöningen får man ju till kvällen i form av en vän och en bioupplevelse. Inte helt fel med andra ord.


Bra kallt, men bra fint...

Hemma, borta, ingenstans.

Anlänt hem till mor och far nyss. Ska ta mig i kragen och plugga lite så jag med gott samvete sedan kan slänga mig ner i teve-soffan. Imorgon ser det ut att bli bio, Snabba Cash. Förövrigt så var det slut på ord där. Punkt.

Året som gick, Augusti - Oktober

Klicka på bilderna och ljuv musik från 2009 kommer nå era öron.

En av de varmaste dagarna tillbringades med Sara och hennes familj i Strömstad med bad och solning.


I slutet av sommarlovet åkte jag och några vänner till Liseberg där de tvingade med mig upp i Balder. Dock inget jag ångrar. jag skrek och de andra fick sig ett gott skratt.


Jag började gymnasiet och flyttade i samma veva. Hösten flöt på med blandade känslor. Bilden är från den årliga marknaden från min hemort.


Hösten kom med färgglada träd och fina, ljumma kvällar. Jag greppade kameran och promenerade i min nya stad för att fånga hösten på bild.


Helgerna tillbringades dock hemma i skogen. En helg gjorde jag och Sara slag i saken och gick ut i skogen för att fota och fånga de sista solstrålarna. Kommer ihåg att jag tyckte det var lite småkyligt utan jacka. Nu går man ut i 10 minusgrader med endast tröja och tycker det är rätt behagligt. Lite kul hur fort ens åsikt ändras.

Oretusherat.
Jag ska ta mig i kragen och göra något vettigt utav min dag istället för att sitta klistrad vid datan. Läxan är så gott som gjord så jag tänkte att man kankse skulle baka lite hallongrottor, ta en promenad samt ta fram den krativa sidan och fotografera konstiga saker.


Senaste nytt.


Cassels - 100 kr


Weekday - 125 kr
Dressman - 199 kr

Nya favoriter. Kort och konsist.

Året som gick, Januari - Juli

Nu är det dags för en resumé av 2009. Ni uppmärksamma ser att det fattas bilder från de första månaderna och anledningen är så simpel att jag inte hade min kamera då.

Förövrigt så om ni klickar på bilderna så har jag länkat låtar som jag antingen lyssnat sönder och samman på eller haft en viss relation till under 2009.

Våren kom och försvann och några dagar innan balen fick jag min systemkamera Nikon D90 i mina händer. Bilden ovan är den allra första jag tog.


Man slutade nian och sa farväl till klassen med tårar rinnandes. Sommarlovet började och jobb var vad som stod i kalendern för min del. Jag sommarjobbade bland annat som simlärare och jag tror det är bland det bästa jag gjort. Hade grymt roligt. Ser redan fram emot denna sommaren och alla underbara glada barnnyllen.


Midsommar firades med fina vänner vid en sjö i en stuga. En väldigt liten midsommarstång, hamburgergrill, skratt och Titanic var delar utav midsommarfirandet.


Så här fint (gott) såg det ut när man träffade släktingarna mitt i sommaren.


Efter jobbet åkte jag och familjen till kusten - Grebbestad, där vi spenderade en vecka. En vecka som uppsakttades väldigt mycket. Inte för att jag är någon kustmänniska, men visst är det något speciellt att kunna se havet vart man än går och strosa runt bland små stugor.


Fjällbacka och dess högsta punkt besöktes också. Oerhört fin utsikt!

Fortsättning följer...Jag är lite av en vintermänniska.


Jag håller på med en årssammanställning nu viket innebär att man tvingas sitta och bläddra igenom bilder som har likheter med den ovan. Bilder som påminner om mycket men framför allt: SOMMAR. Och visst man känner ett uns av längtan, men ärligt talat. Vad är det för fel på vintern?

Jag tror starkt på att om vi inte hade haft vinter så hade vi inte tyckt om sommaren lika mycket som vi ändå gör. Dessutom finner jag klara fördelar med vintern - till exempel att man kan sitta inne och smutta på nyponsoppa eller något annat varmt. Tillgång till skridskor- och skidåkning. Men framför allt - få klä sig i stickade koftor eller varma fula långkalsonger.

Nej, sluta klaga medmänniskor. Längta, men njut av den fantastiska vinter som vi har i år!

Du säger väl till om jag ska gå.
Jag slås av häpnad varje gång. Vilken låt man än sätter på av Lars Winnerbäck så visst sjutton är den bra. Förövrigt att fundera på detta sitter jag och skriver om något så roligt som Ryssland (ironin är total). Som belöning väntar ett stycke fotorunda tänkte jag mig.

Blandade känslor.

Ena dagen är man uppe bland molnen och svävar, sedan helt plötsligt "poff" ligger man där på marken med andnöd.

Min kamera - min bebis.

Min kamera är tillbaka i mina händer. Och jag invigde detta med att ta en kylig liten rundtur eftersom jag slutade tidigt idag. Så nu har jag massa bilder att visa er!
Min helg i ord.

Hovar klapparande fram över en matta utav snö. Hukar mig för snötäckta grankvistar som sticker ut. Sätter av i galopp upp för backen. Kommer på mig själv med att sitta och småle på en varm hästrygg.

Winnerbäcklåtar spelas om och om igen. Fingrarna ömmar efter olika ackord. Piano och gitarr spelas tillsammans. Skratt och rosiga kinder efter ridturen.

Stövlar på ett par gamla skidor. Glider frma genom skogen, eller pulsar snarare. Har för mycket kläder på mig, men orkar inte stanna. Skidar fram genom ett snölandskap.

Gör äxor på datorn. Kommer av mig och hamnar på Internet. Tar mig i kragen och tvingar mig till läxorna. Låter gitarren i hörnet vara en välfötjänt belöning.
Jag-me-yo (ego)

Jag är sugen på något gott - Jag är jämt sugen på något gott
Jag har dansat - Men borde sova
Jag skulle vilja chansa - Men vem vågar
Jag har inga bilder att visa - Jag saknar min kamera
Jag är trött - Måste duscha

Före-efter/efter-före.

FÖRE/EFTER

 

 Jag har köpt plektrum så jag ska plocka fram den ostämda gitarren, sätta mig ner och försöka spela en truddelutt.

När rasar allt? Nu rasar allt.

Sitter ensam vid mitt skrivbord och tänker.
Känner det gröna monstret hamra på min rygg.
Hatar gröna monster.
Hatar allt vad det innebär.
Ställer mig upp och försöker stå kvar utan att ramla, utan att tänka.
Funkar inget vidare för hur jag än gör så tänker hjärnan tankar av sig själv.
Står ensam i mitt rum och tänker.

På svart och vitt - klart och tydligt.
Om två dagar börjar skolan. Dum och optimistiskt som jag är så ser jag fram emot det. Träffa människor, ha en anledning till att inte strosa runt i pyjamas och göra något vettigt. Dessutom ska jag börja träna eller i alla fall röra mig aningens mer (blir ju inte så svårt) än jag gör nu när jag kommer ner till stan. Få struktur igen helt enkelt.

Nytt år - nya tag - nya löften.

bild lånad från Sara

Nya året firades in med goa vänner och middag. Kvällen blev riktigt lyckad och skratten många.

Och nu i början av året skulle det sitta fint med en liten sammanfattning i bilder från 2009, men eftersom min gamla dator där alla bilder finns är lite smått död så får det vänta ett tag.

Tills dess ska jag ta mig i kragen och skriva på en uppsats. Mindre roligt så här på en lördagskväll.

RSS 2.0