Lite hjärna till Sverige.

En av de bästa sakerna med mitt jobb är att jag kan gå runt och lyssna på radio samtidigt som jag arbetar. Visserligen kommer väl de där hörselkåporna göra mig döv, men man ska inte tänka så mycket på framtiden. I alla fall - hörselkåpor på, inställda på P3. Och som ett plus kommer ju nyheterna titt som tätt vilket jag inbillar mig gör mig sjukt allmänbildad. Om inte annat upprör det mig.
 
Igår pratade de bland annat om att nån snubbe nånstans i Sverige hade sålt kläder med falska märken på. För det fick han 3 års fängelse.
 
Idag var en av nyheterna att en människa som mördat en annan fick sänkt straff från 18 till 16 års fängelse med anledning av att - personen som miste sitt liv i alla fall slapp lida.
 
Ska det verkligen vara så att man får strängare straff om man fifflar lite med märkeskläder än om man våldtar någon? Ska det ge ett lägre straff om någon tar en människas liv, men att det går fort och att personen i alla fall slipper lida?
 
Säkerligen har allting sina förklaringar, men ibland tycker jag bara att rättssystemet skulle behöva en nypa sunt förnuft. Lite hjärna.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:
- Snälla, skit i reklamen. Den publiceras ändå inte.
- Jag fotar med en Nikon D90.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Har du blogg? :

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0