osynlig tid

Ge mig mer tid!

jag gillar skåne

Morgondopp. Trevliga människor. Havsdoft. Varm sand. Solnedgång. Färska frallor. Trång underbar stuga utan vatten. Tid att läsa. Campingliv. Dans. Godsaker. Shopping. Kullerstensgator. Färska tomater. Ängelholm. Skåne.

Jag har haft de fyra bästa dagarna under hela den här sommaren. Tre ord - jag vill tillbaka.
Var glad att du är du, och jag är jag.

När jag var liten gick jag på en mint sagt liten skola, 50 elever eller något i den stilen tror jag vi var. Där var man som man var. Alla lekte tillsammans. Det är i alla fall så jag vill minnas det, men jag vet att det fanns en tjej i min klass som ibland var lite ensammare än oss andra. Varför? För att denna tjejen ansågs lite annorlundare. Idag anser jag att hon har en väldigt skön personlighet.

När jag gick på högstadiet fick man nya vänner, hamnade på en ny plats. Man var minst och tryckte sig mot väggen. Osäker var bara förnamnet. Men när jag minns tillbaka är det mig själv i en svart yvig kjol jag ser framför mig. Inte mig själv i hood-tröja och märkesjeans som de andra. Inte son någon kopia utan som ett orginal. Jag minns alla de som kallade en pluggis. Jag minns att jag var så himla ledsen i sjuan över det där förbannade ordet. I nian när jag fick ta emot mitt stipendie var jag stolt, och i det ögonblicket växte jag lite till inombords.

Nu är det gymnasiet som gäller. Jag pluggar fortfarande, men det är okej. Jag har fortfarande på mig det jag vill, och det är okej. Jag dricker inte, och det är okej. Ändå var det med gråten i halsen jag lämnade stan härom kvällen, bara för att okej var just det man inte var. Jag var för tyst, för tråkig, för kaxig, för mycket mig själv helt enkelt. Det var då jag insåg att det kommer alltid finnas någon som vill försöka få dig att bli mindre värd. Jag insåg att antagligen kommer det vara så hela livet.

Vad jag försöker få fram med detta alldeles för långa inlägget är att du är den enda som du alltid kommer kunna lita på. Du är den enda som du kan lita på kommer säga att du är bäst. Du är den enda som kan vara dig själv. Just därför är jag så glad att jag är tyst, att jag pluggar och att jag är nykterist. Jag är så jävla glad att jag är jag och inte någon annan.

löften är till för att brytas, illusioner också?

Jag ville ha en sommar med sol och värme.
En sommar full av ljumma grillkvällar med fina vänner.
En pojke med mjuka händer och krulligt hår.

Jag hade skapat mig en illusion av en sån där sommar varenda flicka i min ålder skriver om på sina bloggar.
Jag hade drömmar som steg mig över huvudet.

Nu har halva sommarlovet passerat.
Jag har jobbat varenda dag jag kommer ihåg.
Igår var första gången jag över huvud taget badade på riktigt i en sjö.
Jag har inte grillat. Jag har inte suttit ute mer än en kväll.
Och för att inte tala om den uteblivna pojken.

Om fem dagar är jag ledig, i en vecka minus en dag.
Då ska jag bort.
Då ska jag knäppa händerna och be om ljumma kvällar och varma dagar.
Då ska jag gå längs en havsstrand med tårna nerborrade i sanden.
Då ska jag njuta till fullo.
Då ska jag ha sommarlov - på riktigt.
Sedan ska jag på festival.
Fem dagar till, sedan ska jag börja andas med djupa andetag.

sommarn var är du?

Det var ett tag sedan. Jag har hunnit med att jobba en hel del, fika med goda vänner, kika på Eclipse, tillbringa en varm dag på Liseberg, plocka jordgubbar och smultron, uppleva ett mitt livs åskväder med blixtar som lyser upp rummen samt boka en resa till Skåne med mor & far.1. Fika - dyrt, men gott.
2. Jordgubbar, mixa med glass och mjölk - oj så gott det blir.
3. Smultron och grädde, en sommarklassiker.

RSS 2.0